Långheds Nyhetsbrev

 

Tiden går så fort, det är snart jul och ett nytt år!

Mycket har hänt sen jag skrev förra nyhetsbrevet i juni:

- Tacokvällarna

Liksom tidigare år är det fortfarande lika populärt att äta vår tacobuffé. Vi hade öppet under sex fredagar och sålde nästan 1000 tacotallrikar. Tack vare allt idéellt arbete under kvällarna fick vi ett överskott och pengarna är ett behövligt tillskott i vår kassa!

- Hälsingegårdars stafett

Det var första gången vi hade öppet i kaféet under stafetten. Vi fick emellertid få gäster och liten

försäljning. Vi borde nog göra mer reklam för vårt öppethållande nästa år.

- Kolmilekvällen

Vi hade ungefär lika många besökare som tidigare år under kolmiletändningen och där Helene Sundell

bidrog med vacker sång. Kolmilan gav ca 70 kolsäckar, försäljningen av kolbullar gick bra och är mycket uppskattad av besökarna.

- Teaterföreställningen

I samarbete med Voxnadalens Riksteaterförening bjöd vi i augusti på en mycket bra teaterföreställning i

bygdegården. Tråkigt nog fick vi få besökare men de som kom var mycket nöjda med kvällen.  

- Höstmarknaden

Marknadsdagen bjöd på fint väder, ett 20-tal knallar och många besökare.  Vi sålde bra med kolbullar och fika på kaféet samt 30 kolsäckar från milan.

- Musikgruppen JAERV

En mycket uppskattat föreställning med ca 40 deltagare. Vi har därför beställt ytterligare en konsert, denna gång med ”Matriarkerna” och till den 22 mars 2018, kl 19.

- Loppisrunda

Även bygdeföreningen hade öppet under denna loppisrunda. Vi erbjöd också bybor att ha bakluckeloppis på gården. Kanske detta kan bli ett återkommande inslag i framtiden?

- Knagga

Vi sålde en hel del kolbullar på Knagga i september, trots konkurrens med gratis mat! Bra för föreningen att vi kunde vara med där.

image334_0
 

-20-års jubiléet

Stort intresse att vara med och begränsat med platser, så det var ”först till kvarn”. Tyvärr stod ändå ett antal platser tomma, eftersom vissa återbud inte anmäldes. Det blev en mycket lyckad kväll med jättegod mat, härlig musik och trevlig samvaro. Håkan Englund höll tal, som fick oss att minnas lite från de

gångna åren samt att lyfta blicken och tänka framåt.  

- Julmarknaden

Marknaden hade en jämn ström med besökare och för föreningen ungefär samma intäkter som tidigare år. Vi hade några fler knallare ute p g a platsbrist inomhus och att vädret tillät. Detta blev också en trevlig

inramning av julmarknaden.

- Luciafirande

Alfta Lucia besökte oss även i år. Bygdeföreningen bjöd på kaffe/saft och lussebullar, julmusik och sång, lotteri. Det var en mycket stämningsfull och mysig stund för de ca 50 vuxna och barn som kom till

bygdegården.     

- Köksfrågan

Vår bidragsansökan är nu inlämnad till Arvsfonden och vi hoppas på ett positivt besked! 

- Nya utemöbler och vägskyltar

Med snickarhjälp av kommunens Centrum för Kompetens & Resurs har vi fått tre nya trädgårdsbord, åtta bänkar samt ett bänkbord. Dessutom har Works reklam gjort åtta stora marknadsskyltar samt sex skyltar till tacokvällarna åt oss. Det blev ingen kostnad för bygdeföreningen tack vare bidrag från flera sponsorer. 

Bygdeföreningens styrelse vill tacka för allas engagemang under det gångna året samt önska alla medlemmar och bybor

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Margareta Göllas