Hyra bygdegården

Bokning av bygdegården bör först och främs ske via mail till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ni kan även kontakta Pär Hisved på 073-649 41 14

 Tillgänglighet

För att det ska bli enkelt för alla att se när det är ledigt så använder bygdeföreningen sig av Google Kalender. Där kan man enkelt se vilka dagar och tider som är uppbokade. Ni ser kalendern på höger sida.
När vi tagit emot och bekräftat att ni bokat lokalen så gör vi allt vi kan för att så snart som möjligt uppdatera kalendern.

Hyrestider

Dygnshyra
Räknas från 06:00 till 06:00
Passar bra för dig som vill hyra bygdegården en hel dag

Helghyra
Helghyra innebär fredag, lördag och söndag. Passar bra för dig som vill hyra lokalen för fest. Du får tillgång till lokalen kl 06:00 på fredagmorgon och har då hela fredagen för förberedelser, lördag för fest och söndag fram till 22:00 för städning.
Del av dygn
Passar bra för möten och andra aktiviteter. Vi delar in dygnet i fyra st sex timmarspass där vår grundinställning är att man inte kan hyra nattpasset.

Bygdegården är bokningsbar mellan följande tider.

  • 06:00-12:00
  • 12:00-18:00
  • 18:00-00:00

Priser

Fullt pris

Fullt pris betalar du som inte är medlem.
Fullt pris gäller också om man hyr åt en förenings eller en kommersiell verksamhets vägnar. Det gäller också dig som är medlem men vill hyra köket för att producera något du tänker sälja eller på annat sätt tjäna pengar på.

Tabell med priser kommer här

Medlemspriser

Som medlem i bygdeföreningen har man medlemsrabatt. Vi tycker att det är viktigt att lokalen skall vara tillgänglig för föreningens medlemmar utan att det kostar för mycket. I gengälld har du dock ett ansvar att lämna lokalen i ett välstädat skick.

Tabell med priser kommer här

 

Ovanstående priser gäller normal användning. Vid specialarrangemang som kräver mer av bygdegården eller extra insatser av föreningens medlemmar hamnar vi i en förhandlingssituation där priset kan bli högre.

Nyckel

Du får tillgång till lokalen via en nyckelbricka eller kod som delas ut när du bokat.
Ovanstående tider innebär att nyckelkoden funkar mellan dessa tider. Du kan själv välja om du utnyttjar lokalen bara en del av tiden, dvs kommer kl 08:00 och lämnar kl 12:00.
Det är viktigt att hålla sluttiderna. Det kan nämligen komma någon annan som vill ha lokalen efter er.

Städning

Ni som hyrt förväntas städa upp och återställa lokalen till det skick ni fick den i. Porslin och bestick diskas. Viktigt att sopor och saker som kan bli gamla tas ut och kastas i soptunna (den står bredvid uthuset). Om det visar sig att städning uteblivit kommer vi att kontakta en städfima som får städa och göra snyggt. Kostnaden för städning kommer att skickas till den som hyrt lokalen.

Möblering

Om ni möblerar om, flyttar undan bord stolar, gardiner etc så ska dessa återställas till som det var innan ni möblerade om. Grundmöblering i stora salen är 4 bordsrader med 2 bord per rad samt tillhörande stolar. Gardiner uppsatta.

Grundmöblering i lilla salen är 2 bord vid långsidorna samt ett längre bord i mitten av salen.

 

Sophantering

Soporna ska förståss källsorteras. Bygdegården har en soptunna som står vid gaveln på uthuset. Soptunnan är först och främst tänkt att användas för normalt hushållsavfall som genereras av bygdegården och de hyresgäster som bor på andra våningen. Tunnan töms enligt normalt schema dvs med 14 dagars mellanrum.
Om ni vid ert arrangemang genererar stora mängder sopor förväntas ni också se till så att dessa avlägsnas från bygdegården. Om soporna inte avlägsnas kommer bygdeföreningen att ta ut en tilläggsavgift på 500 kr.

 

Ordningsregler vid fest och kvällsaktiviteter

Vi undviker storslagna och livade fester med diskomusik långt in på natten. Kom i håg att visa hänsyn till de som bor invid bygdegården. Ljudnivån ska hållas ned från och med kl 23 på kvällarna. Efter klockan 23 ska högljuda röster utomhus undvikas. Vi också mycket restriktiva till att hyra ut lokalen till ungdomsfester. 

Hyra ut till ungdomar
Vi har en åldersgräns på 18 år för hyra av lokalerna. Det är däremot möjligt för ungdomar yngre än 18 att i samverkan med målsman eller annan vuxen hyra lokalerna för aktiviteter, t ex LAN-partyt.

Toalettregler

Använd toaletterna som finns inomhus.  Att pinka runt knuten på bygdegården är både ohyfsat och dålig stil , i synnerhet när snön ligger vit över fur och gran. Snö som är gul är inte kul! Som ni säkert förstår är även denna regel till för att visa hänsyn till de som besöker bygdegården och bygdegårdens grannar.   

Betalning

Vi skickar normalt sett ut en faktura till er via mail, på fakturan framgår hyra samt eventuella extra tillval eller tilläggsavgifter. Betala fakturan till bankgiro 263-0671. Ange vad betalningen gäller, datum ni använt lokalen samt avsändare.