Långheds Nyhetsbrev

 

Hej

Nu är våren äntligen här och sommarens aktiviteter drar snart igång. Vi börjar med Vårmarknad, lite senare blir det som vanligt Tacoaftnar. Den 4e juni kommer Ann Fernholm och föreläser om "Det sötaste vi har - hur socker påverkar småbarn och växande kroppar". 

Vår loppis kommer att vara öppen i sommar och även fiket kommer att öppet onsdagar till söndagar. 

Inför aktiveterna är det även en del göra och saker att fixa.Vi efterlyser folk som kan hjälpa till med olika saker. Se nedan. . 

Bordsuppsättardag: 
Vi träffas Onsdag den 20e maj kl 17 för att sätta  upp marknadsstånden. Medtag arbetshandskar och gärna skruvdragare. Eventuell kvarvarande ved som ligger på torkning på parkering ska in i vedboden. Bygdeföreningen bjuder på något att äta samt fika.

Bordsrivning
Vi träffas Måndag den 25e maj kl 17 för att ta ned marknadsstånden. Medtag arbetshandskar och gärna skruvdragare. Bygdeföreningen bjuder på något att äta samt fika.

Loppis

Bygdeföreningens loppis öppen på marknaden och hela sommaren. Har ni saker ni inte längre använder, men ändå är för fina att kasta så skänk dem till bygdeföreningen. Helt, fräscht och avändbart. Lämnas på bygdegården på onsdagkväll 20e maj eller till någon i styrelsen. 

I loppisen brukar vi köra "betala det du tycker det är värt". Så slipper vi prismärkning av varje pryl. Men är något som du känner att vill prissätta, så sätt på en lapp med vad den ska kosta. 

Lek o pysselhörna för barnen
Vi tänker ordna en barnhörna, vilket kan vara skönt för föräldrar som vill fika i lugn och ro. Har ni leksaker/barnmöbler/barnböcker/ritsaker och annat pyssel ni inte längre använder så kan ni skänka dem till barnhörnan. Lämnas på bygdegården på onsdagkväll 20e maj eller till någon i styrelsen.

Marknadsparkering

Sätt upp några skyltar som visar vägen till parkering vid Långheds IF

Kaffebröd till marknaden

Bygdeföreningen tar tacksamt emot alla bidrag i form av kaffebröd, bakelser och annat gott vi kan sälja.

Efter nyår införde staten nya regler som innebär att alla som säljer fika måste kunna redovisa om kaffebrödet innehåller något man kan vara allergisk mot.

Alltså, viktigt att ni skriver upp på en lapp vad kaffebrödet innehåller och ger lappen till kafépersonalen. Ni kan också svara på det här mailet och skicka en lista på ingredienserna. Då kan vi göra en snygg liten receptpärm som får stå bredvid kaffebrödet.

Cafféschema (minst tre st behövs kl 11 till 13)
09:00-11:00 : Ulla Mortimer + en till

10:00-12:00:  Hanna Göllas
11:00-13:00:  Två personer ej bestämt vilka

12-15: En person ej bestämt vem 
13:00-15:00: Två personer ej bestämt vilka

15:00 – Efter 15 behöver bygdegården städas och snyggas till. Ju fler vi är desto bättre, alla är välkomna.

Svara på detta mail för att anmäla dig till ett pass.

 Kolbulleschema

Tänd grillen det första ni gör. Schema för möblering och recept för kolbullar finns i kolbullelådan.

Blanda kolbullesmeten i 10 liters hinkar kvällen före (5 st). Beställ bacon och blanda smet för minst 150. Använd engångstallrikar med bra styvhet. Vi brukar ha kniv och gaffel från bygdegårdens kök.

9-12: fyra personer, Anders B, Erik, Hans Andersson+ en person efterlyses
12-15: Nils-Erik + tre personerefterlyses

Svara på detta mail för att anmäla dig till ett pass.

Schema för tacokvällar: 
Det finns fortfarande möjlighet att hjälpa till med tacokvällarna. Schemat är som följer.

För att göra hanteringen enklare har vi redan fått hjälp med att steka och krydda upp 200 kg köttfärs. Den är nedfryst och väntar bara på upptining.  

Datum

28/6: Hisved
3/7:  personal efterlyses
10/7: personal efterlyses
17/7: Spjälkaberg
24/7: personal efterlyses
31/7: Englund