Nyhetsbrev januari 2023.  

GOTT NYTT ÅR vill vi tillönska er alla. Hoppas årets första dagar har varit bra var du än befinner dig. Nu går vi mot ljusare tider även om det är långt till sommaren. Förhoppningsvis så har vi lite aktiviteter som kan vara trevliga för dig att vara med på. Varmt välkommen.

Här lite om vår bygdeförening. Vad vi har gjort och vad som är på gång! 

Först lite information:

Kulturarv längs Hässjaån.

Vi har berättat om det tidigare här kring att vi tagit paus några månader med projektet “Kulturarv längs Hässjaån” under arbetet med att finna en ny projektledare. Styrelsen har nu tagit beslutet att anställa Frida Cronsioe med start måndag 9 januari 2023.Vi kommer att träffa henne då och tillsammans ska vi göra en omstart av projektet. Redan tisdagen den 10/1 så kommer Frida att involveras i uppdraget, mer info nedan.

Välkommen säger vi till Frida och önskar henne och föreningen lycka till i projektet. 

Framöver kommer det att finnas en informationspunkt i nyhetsbrevet som Frida skriver. 

 

Vilken fin artikel! 

Vilken fin artikel det var i tidningen som delas ut till alla hushåll i Ovanåkers kommun samt skickas till de utflyttade Ovanåkersborna som finns registrerade. Tidningen heter “tycker om Ovanåker”. På fotot till vänster är fotograf Niklas i full färd med att fotografera medan Elin intervjuade och skrev fin text.

Mayyada Bhlasal medverkade på många bilder och uttryckte tydligt hur väl hon trivs i Långhed. Mayyada älskar att laga mat och gör det gärna tillsammans med oss vilket glädjer både oss och alla medlemmar i Långheds bygdeförening.

Vi i föreningen känner stolthet och vill fortsätta att ha Mayyada anställd om vi får för arbetsförmedlingen. Får vi ett positivt svar så fortsätter hon att arbeta hos oss från 15 februari till augusti 2023. Våra tankar just nu är att utveckla lördagsöppet med tunnbröd på menyn!

 

Dags att planera för årsmöte. Styrelsen har preliminärbokat  söndag den 19 mars kl 15 för detta. Pricka in den dagen. 

Sedan sist:

Torsdag 1 december. Då byggde vi inför julmarknaden. Vi var ett glatt gäng och det som skulle göras blev gjort och gott fika avnjöts! 

Lördag 3 december. Äntligen julmarknad.  Vilken härlig känsla att nu äntligen kunna genomföra en traditionell julmarknad i Långhed igen. Det blir en fantastisk upplevelse för knallar, besökare, musikanter och för oss volontärer. Tomten bjöd på glögg ute och i grillstugan brann elden och glädje spreds. Kulturresorna i Långhed med häst och vagn blev fullbokade och många spännande historier berättades under dessa resor av Jon Andersson, Karl- Erik Johansson och Ulla Mortimer. Popcornmaskinen gick varm och inne erbjöds gröt och skinksmörgås, kaffe med dopp. I bagarstugan gräddades det tunnbröd i den vedeldade bakugnen. Knallarna fick många besökare som handlade mycket gott inför julen och annat fint. Den sista programpunkten under dagen var julmusiken som verkligen sjöng in julen. Vilken härlig dag!

Lördag 10 december. Grötmys för volontärer. Föreningen tackade höstens volontärer med en trevlig eftermiddag med glögg, gröt etc. Flera glada tomtar hjälpte till och spred julkänsla och de delade ut julklappar till vinnare av julklappslotteriet. vi avslutade med att önska varandra en riktigt god jul! 

Tisdag 13 december. Luciafirande. Vilken härlig och stämningsfull luciahögtid vi fick till i bygdegården. Ett ungt luciatåg medverkade och framförde flera sånger under ledning av Helen Sundell. Elsies härliga saffransbullar smakade gott till kaffet. Allsång avslutade detta gemyt och det var inte sista gången för det var verkligen mysigt! God Jul och Gott Nytt År önskade vi alla varandra.

Lördag 17 december. Öppet för kaffe och lunch! Mayyada dukade upp som vanligt och det blev en fin lördag med ett tjugotal lunchgäster. Planering med gäst som bokat in sig för 80-års kalas gjordes. 

Efter detta arrangemang drog vi ner värmen i väntan på aktiviteter 2023!

 

   

På gång:

Tisdag 10 januari. En dag där allmänheten bjuds in för att träffas, lära om och dela erfarenheter om biosfär Voxnadalen och världsarvet Hälsingegårdar utifrån projektet Hållbar platsutveckling. Bjuder in gör projektet och vi är många volontärer som jobbar.

11.30 - 14. Minimässa som skapar möten mellan olika aktörer. Inomhus och utomhus.     

11.30 Välkomsttal samt varm dryck och provsmakning av kolbullar. Häst och vagn turer till Jon Lars där det blir kulturinformation utomhus utifrån biosfär och hälsingegårdar.

11.30 - 14. Kolbulleförsäljning utomhus vid bygdegården samt kaffe och kaka inne.

14 - 16. Workshop kring samverkan utifrån projektet Hållbar platsutveckling i Biosfärområdet Voxnadalen och Världsarvet Hälsingegårdar. Boka din plats med Maria Rosén 070-2795947

Lördag 14 januari. Öppet för första gången på bygdegården 2023 med Mayyada i köket. Vi provar ett nytt upplägg i vår för att förstärka känslan kring tunnbröd. Detta innebär att vi utvecklar ett koncept där besökarna kan inhandla en tunnbrödsmacka till lunch eller om gästerna vill fika med kaffe och kaka. Vi kommer även att erbjuda varm choklad!

Lördagarna framöver i vår planerar vi att fortsätta med tunnbröd på menyn             med öppet kl 11 - 15. Varmt välkomna! 

Lördag 28 januari blir det medlemsfest! Festen inleds med en konsert av Peter “Puma” Hedlund därefter blir det middag och lite överraskningar. Boka din plats genom Agnetha Hansgårdh på 073-8756146. Föreningen bjuder på underhållning. Middag 100:-/person.     Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Friskvården drar igång onsdag 11/1. Häng på du med!! VARJE ONSDAG kl 9. Friskvårdspromenad med kulturinslag. Vi går en runda och umgås. Kom bara!               Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Bokning av bygdegården eller bagarstuga med all inclusive, möte med fika eller något annat. Kontakta Pär eller Margareta, se nedan, så hjälper vi dig att skapa något trevligt i våra fina lokaler. Mer info på hemsidan.

Andelslotteriet. Grattis nr 50 till 10 000:- ! Extra stort grattis!! Alltid dragning den 15 i varje månad.  Var med du också! Kontakta Kerstin Forsberg 0703-672753

Styrelsen 2022. Välkommen att kontakta någon av oss! 

Margareta Englund ordf, Birgitta Froms Andersson kassör, Pär Hisved sekr, Mona Öhman, Agnetha Hansgårdh, Ulla Mortimer och Hillevi Lind. Suppl: Tapio Aihonen och Anna Linder.

Kontakt hyra bygdegården: Pär 0736-494114 Kontakt hyra bagarstuga: Margareta 0702-414327
C:\Users\pahi\Google Drive\Delat med Bygdeföreningen\STYRELSEN\Trycksaker\Långhed logga genomskinlig med HTML-färg 25AD62.png