Insamling av metallskrot pågår fortfarande.

Metall till Containern i Långhed
En container för metallskrot är uppställd på den lilla rundslingan vid Höka. Metallskrot kastar vi där. Tänk på att ju renare skrot vi samlar i containern desto bättre betalt får vi dess vikt. Saker som består av metall och endast små mängder annat material är därför OK att kasta i containern.

Exempel på metallskrot där merparten är av annat material och som vi INTE får kasta i containern är:

  • Fjädermadrasser med trästommar
    Bränn upp träet först så är fjädermadrassen OK att kasta

  • Fälgar med däck
    Fälg utan gummi är OK att kasta

  • Förbränningsmotorer med olja/kylarvätska kvar
    Tömda bilmotorer är OK att kasta

  • Elektronik. T.ex. Kyl, frys, TV, datorer och likande får INTE kastas.

Koppar till storsäck hos Ivar

Koppar i form av elkablar, kopparrör mm kan lämnas hos Ivar Hisved som har en storsäck för ändamålet.

Bly och bilbatterier hos Ivar

Vi passar även på att samla in bilbatterier då de innehåller mycket bly. Lastpallar står uppställda hos Ivar Hisved. Ta med era uttjänta batterier och ställ dem där.

Hämtning på gården
Har du mycket skrot hemma och svårt att transportera själv? I så fall finns möjlighet att få hämtning av detta med kranbil direkt från Hali. Då transportavgiften för detta är relativt hög vill vi gärna samordna detta. Kontakta Ivar för mer info.

Övrigt direkt till Hali
Har du långt till Långhed, nära till Hali eller har annan värdefull skrot som t.ex. aluminium, större mängder koppar och elmotorer kan ni ta direkt till Hali i Alfta för invägning. Hali ligger mittemot Industricenter och finns i f.d. SRGs lokaler. Säg då att pengarna ska gå till bygdeföreningen i Långhed. Telefonnummer till Hali 0271-23074

Även efter att containern tagits bort kan ni på egen hand ta skrot till Hali. Säg till att pengarna ska sättas in på bygdeföreningens konto.

Har du frågor eller vill ha hjälp att lasta i containern, ring till Ivar 13178, Lars 13187, Hans 13070 eller Bengt 13066.