Fiber till gården
Det var nu länge sedan vi lämnade någon lägesrapport runt fiber till gården. Vad som hänt under våren / sommaren är att Helsingenet har fått in ca 100 intresseanmälningar från Långhed med omnejd vilket är jättebra! Helsingenet har tagit fram avtal med gräventreprenörer för att lägga fiber och har satt sig vidare in i bidragsansökningarna. Avtalen med gräventreprenörer är på plats men det har dock visat sig att Helsingenet själva inte kan söka bidragen i den omfattning som först tänktes.

I dagarna har de möte med representanter från Länsstyrelsen och jordbruksverket för att ta reda på hur vi bäst går vidare. Under hösten kommer de att fortsätta skissa på utbyggnaden och kartlägga markförhållandena där fiber är tänkt att dras. Om allt går som tänkt kommer vi då att ansöka om bidrag under vintern och dra fiber redan till våren/försommaren. Mer info kommer att komma så snart vi är på det klara med förhållandena runt bidragsansökningar.
//Olov Hisved

Marknaden
Årets marknad var någon form av rekord. Vi har aldrig haft så många knallar eller besökare på någon av våra marknader. Bra för både knallar och bygdeföreningen. Långheds marknad har bra rykte bland knallarna. Verkligen Kul!! Ett stort TACK!! till er som lagt ned tid och jobb för att få marknaden så bra!

Aktivitetschema

Pubkväll i Hälgedommen, 2011-09-30, från 19 till midnatt
På schemat har vi sedan länge haft punkten pubkväll i Hälgedommen. Men utan något besämt datum. Nu är datumet satt till Hälgedagen, dvs den 30e September.
Viktigt!!  Här är det strikt medlemskontroll. Endast de som är betalande medlemmar i bygdeföreningen kan delta. Så se till att vara medlemmar. Ni som förnyat ert medlemsskap helt nyligen, ta med er något slags kvitto som bevis. Medlem blir man genom att betala in medlemsavgiften till bankgiro 263-0671. Medlemsavgiften är 60 kr för 2011 och 100 kr för 2012.

2011-010-02: Höstkonsert med Musik Gävleborg
http://www.lg.se/Jobba-med-oss/Landstinget-A-O/Tillvaxt-och-regional-utveckling/Kultur/Musik-Gavleborg/

Vecka 40 till 45
Några av er kanske hört rykten om att perjab skulle hyra bygdegården vecka 40 till och med 45. Ryktena stämmer. Men tyvärr blev de tvugna att avboka eftersom deras kund i sin tur ställt in evenemanget.Bygdegården är alltså ledig.

//Pär Hisved