Gammalt
Långheds Nyhetsbrev |
|
Hej Nu är våren äntligen här och sommarens aktiviteter drar snart igång. Vi börjar med Vårmarknad, lite senare blir det som vanligt Tacoaftnar. Den 4e juni kommer Ann Fernholm och föreläser om "Det sötaste vi har - hur socker påverkar småbarn och växande kroppar". Vår loppis kommer att vara öppen i sommar och även fiket kommer att öppet onsdagar till söndagar. Inför aktiveterna är det även en del göra och saker att fixa.Vi efterlyser folk som kan hjälpa till med olika saker. Se nedan. . Bordsuppsättardag: Bordsrivning Loppis Bygdeföreningens loppis öppen på marknaden och hela sommaren. Har ni saker ni inte längre använder, men ändå är för fina att kasta så skänk dem till bygdeföreningen. Helt, fräscht och avändbart. Lämnas på bygdegården på onsdagkväll 20e maj eller till någon i styrelsen. I loppisen brukar vi köra "betala det du tycker det är värt". Så slipper vi prismärkning av varje pryl. Men är något som du känner att vill prissätta, så sätt på en lapp med vad den ska kosta. Lek o pysselhörna för barnen Marknadsparkering Sätt upp några skyltar som visar vägen till parkering vid Långheds IF Kaffebröd till marknaden Bygdeföreningen tar tacksamt emot alla bidrag i form av kaffebröd, bakelser och annat gott vi kan sälja. Efter nyår införde staten nya regler som innebär att alla som säljer fika måste kunna redovisa om kaffebrödet innehåller något man kan vara allergisk mot. Alltså, viktigt att ni skriver upp på en lapp vad kaffebrödet innehåller och ger lappen till kafépersonalen. Ni kan också svara på det här mailet och skicka en lista på ingredienserna. Då kan vi göra en snygg liten receptpärm som får stå bredvid kaffebrödet. Cafféschema (minst tre st behövs kl 11 till 13) 10:00-12:00: Hanna Göllas 12-15: En person ej bestämt vem 15:00 – Efter 15 behöver bygdegården städas och snyggas till. Ju fler vi är desto bättre, alla är välkomna. Svara på detta mail för att anmäla dig till ett pass. Kolbulleschema Tänd grillen det första ni gör. Schema för möblering och recept för kolbullar finns i kolbullelådan. Blanda kolbullesmeten i 10 liters hinkar kvällen före (5 st). Beställ bacon och blanda smet för minst 150. Använd engångstallrikar med bra styvhet. Vi brukar ha kniv och gaffel från bygdegårdens kök. 9-12: fyra personer, Anders B, Erik, Hans Andersson+ en person efterlyses Svara på detta mail för att anmäla dig till ett pass. Schema för tacokvällar: För att göra hanteringen enklare har vi redan fått hjälp med att steka och krydda upp 200 kg köttfärs. Den är nedfryst och väntar bara på upptining. Datum 28/6: Hisved |