Hej.

Sol och värme mötte oss i april. Lusten att börja måla uteklassrummen och att fortsätta förberedelserna inför anläggandet av promenadstråk längs Hässjaån växte ju mer kvicksilvret steg på termometern. Aprilvädret spelade oss däremot som brukligt ett spratt och nu får vi hoppas att värmen snart är tillbaka, så vi kan komma igång med våra utomhusaktiviteter. Några volontärer har redan aviserat intresse för att hjälpa till med målande och snickrande. Skulle du ha möjlighet att bidra med din tid och ännu inte aviserat intresse så får du gärna höra av dig till mig på tel: 070-631 20 06.

Under april har vi haft besök av Riksteatern Gävleborg och LEADER Utveckling Hälsingebygden som båda har haft sina årsmöten på bygdegården. Jag har fått möjlighet att presentera projektet vid dessa möten. Åhörarna har uppskattat att få se vår fina bygdegård och få höra vad vi har gjort och har på gång i projektet och i övrig verksamhet. Foto från dessa tillfällen finns längre ned i nyhetsbrevet.

Vårmarknaden står i annalkande och då kommer vi hålla smedjan öppen med smeden Carl Bopparmark. Det kommer att finns möjlighet att åka häst- och vagn mellan bygdegården och smedjan. I samband med marknadsdagen planerar vi även att så lin som en del av det nordiska projektet ”1 kvm lin”. Projektet startade i Västra Götaland våren 2020 och är sedan 2022 ett nordiskt projekt med syfte att öka intresset och kunskapen om lin från odling till beredning och slöjdande. Är du intresserad av att veta mer om projektet ”1 kvm lin” och kanske vill du själv odla lin i sommar, så slå mig gärna en signal eller läs mer på Hemslöjdens hemsida: https://hemslojden.org/fa-kunskap/1-kvm-lin-2/

Ser fram emot att träffa er alla på vårmarknaden och fortsätta vårt arbete med att göra vår bygd ännu vackrare och mer levande.

Vill du läsa mer om “Kulturarv längs Hässjaån” så hittar du information på bygdeföreningens hemsida: https://www.langhed.se/index.php/kulturarv-laengs-haessjaan 

Ha en härlig vår! Hälsningar Frida