Boka bygdegården

 

Vi kan för närvarande inte hyra ut våra lokaler p.g.a. renoveringsarbeten

 

 

Bokning av bygdegården sker via
Pär Hisved 073-649 41 14


Eller genom att skicka en förfrågan via mail till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Tillgänglighet

För att det ska bli enkelt för allmänheten att se när det är ledigt så använder bygdeföreningen sig av Google Kalender. Där kan man enkelt se vilka dagar och tider som är uppbokade. Ni ser kalendern på höger sida.
När vi tagit emot och bekräftat att ni bokat lokalen så gör vi allt vi kan för att så snart som möjligt uppdatera kalendern.

Möte och Kaffe med bulle

I samband med er bokning kan ni även välja att beställa fika. Vi kommer då att förbereda fikat. Det innebär att vi kokar kaffe, tar fram bullar och porslin, fixar smörgåsar etc och ställer detta på en vagn. Vi kan däremot inte stanna kvar för att ta reda på disken. Ni förväntas att diska och lämna lokalen i gott skick efter mötet.
  • Kaffe med bulle kostar 25 kr.

  • Kaffe med en lite mer matnyttig smörgås kostar 50 kr per person.

 OBS! Det är viktigt att vi får veta om ni vill ha fika i god tid

Barnkalas på Bygdegården

Barnkalas kan ibland bli både trång och stökigt att anordna i hemmet. För 300 kr hyr ni bygdegården en eftermiddag, så är hemmet välstädat och fint när ni kommer hem. 

Bygdegården som mötes eller föreläsningslokal

  • Dygnshyra: 600 kr för medlem, 700 kr för icke medlem
  • Helghyra: Fredag till söndag: 1100 kr för medlem, 1200 för icke medlem

  • Veckohyra, medlem: 4000 kr

  • Gården för utomhusaktivitet, grillning t ex: 300 kr

Lilla salen

  • Dygns/kvällshyra: 300 kr

 Ovanstående priser gäller normal användning. Vid specialarrangemang som kräver mer av bygdegården eller extra insatser av föreningens medlemmar hamnar vi i en förhandlingssituation där priset kan bli högre.

Städning

Ni som hyrt förväntas städa upp och återställa lokalen till det skick ni fick den i. Porslin och bestick diskas. Viktigt att sopor och saker som kan bli gamla tas ut och kastas i soptunna (den står bredvid uthuset). Om det visar sig att städning uteblivit tar bygdeföreningen ut en tilläggsavgift som motsvarar dubbelhyra.

Möblering

Om ni möblerar om, flyttar undan bord stolar, gardiner etc så ska dessa återställas till som det var innan ni möblerade om. Grundmöblering i stora salen är 4 bordsrader med 2 bord per rad samt tillhörande stolar. Gardiner uppsatta.

Grundmöblering i lilla salen är 2 bord vid långsidorna samt ett längre bord i mitten av salen.

 

Sophantering

Bygdegården har en soptunna som står vid gaveln på uthuset. Soptunnan är först och främst tänkt att användas för normalt hushålls avfall som genereras av bygdegården och de hyresgäster som bor på andra våningen. Tunnan töms enligt normalt schema dvs med 14 dagars mellanrum.
Om ni vid ert arrangemang genererar stora mängder sopor förväntas ni också se till så att dessa avlägsnas från bygdegården. Om soporna inte avlägsnas kommer bygdeföreningen att ta ut en tilläggsavgift på 500 kr.

Ordningsregler vid fest och kvällsaktiviteter

Vi undviker storslagna och livade fester med diskomusik långt in på natten. Kom i håg att visa hänsyn till de som bor invid bygdegården. Ljudnivån ska hållas ned från och med kl 23 på kvällarna. Efter klockan 23 ska högljuda röster utomhus undvikas.

Toalettregler

Använd toaletterna inomhus.  Att pinka runt knuten på bygdegården är både ohyfsat och dålig stil , i synnerhet när snön ligger vit över fur och gran. Snö som är gul är inte kul! Som ni säkert förstår är även denna regel till för att visa hänsyn till de som besöker bygdegården och bygdegårdens grannar.   

Betalning

Vi skickar normalt sett ut en faktura till er via mail, på fakturan framgår hyra samt eventuella extra tillval eller tilläggsavgifter. Betala fakturan till bankgiro 263-0671. Ange vad betalningen gäller, datum ni använt lokalen samt avsändare.