1

Vi i Långhed är stolta över vår bakugn! Tanken med bakugnen och bygdegårdens verksamhet är att skapa möten. Välkommen att boka bakugn och bygdegård. För att baka så är antalet 2 personer till 

5 – 6 lämpligt. Är ni 5-6 personer så får några möjlighet att sitta, titta på och vila. Hyr bagarstugan för privat bruk eller hyr bagarstugan för att sälja ditt bröd – efterfrågan är väldigt stor!

Hyran avser hel dag. Finns önskemål om delad dag så kan vi troligen lösa detta.

Alternativ 1.

Ved ingår ej. Den som hyr värmer även upp ugnen med egen ved. Ni har egen deg med och ni har stor erfarenhet av att baka tunnbröd, vara i en bagarstuga och sköta en bakugn. Hyresgäst städar.

Alternativ 2.

Ved ingår. Den som hyr värmer själv upp ugnen. Ni har egen deg med och ni har stor erfarenhet av att baka tunnbröd, vara i en bagarstuga och sköta en bakugn. Hyresgäst städar.

Alternativ 3.

Ved ingår. Vi som förening värmer upp ugnen så att den är uppvärmd när ni kommer och står med ved under bakdagen. Ni har egen deg med och ni har stor erfarenhet av att baka tunnbröd, vara i en bagarstuga och att sköta en bakugn. Hyresgäst städar.

Alternativ 4.

Ved ingår liksom uppvärmning och under bakdagen. Ni kommer på överenskommen tid och vi är där och visar er baktekniken i bagarstugan under cirka 1 timma. Ni har egen deg med och ni har viss erfarenhet av att baka tunnbröd och vara i en bagarstuga. Hyresgäst städar.

Alternativ 5.

Ved ingår liksom uppvärmning. När ni kommer på överenskommen tid så är vi där och visar er baktekniken i bagarstugan under cirka 1 timma. Vi har gjort en deg på 2 liter degvätska för mjukt eller hårt tunnbröd efter överenskommelse. Brödet packar ni i påsar och tar med hem. Hyresgäst städar.

Alternativ 6.

Ved ingår liksom uppvärmning. När ni kommer på överenskommen tid så är vi där och visar er baktekniken i bagarstugan och är med och stöttar er i ert bakande. Vi har gjort deg för mjukt tunnbröd och för hårt tunnbröd på 2 liter degvätska per sats. Vi stannar kvar tills vi är klara och vi avslutar med att städa undan tillsammans. Brödet packas i påsar och ni tar med brödet hem. Beräknad tidsåtgång är 5 – 6 timmar för detta.

Alternativ 7. ”All inclusive”.

Ved ingår liksom uppvärmning. När ni kommer på överenskommen tid så är vi där och visar er baktekniken i bagarstugan och är med och stöttar er i ert bakande. Vi har gjort deg för hårt tunnbröd och tillsammans gör vi deg för mjukt tunnbröd på 2 liter degvätska per sats. Vi gör ett avbrott för en gemensam sopp- och tunnbröds-måltid som föreningen fixar. Vi skrapar bakbord och packar bröd tillsammans men vi tar hand om disk och städ. Brödet packas i påsar och ni tar med brödet hem. Beräknad tidsåtgång är 6 - 7 timmar för detta.

Att värma upp bakugnen i Långhed.

Vi värmer upp bakugnen dagen innan för att få en bra start. Elda ganska små brasor.

Vid bakdagen så tänds en brasa och den underhålls några timmar för att skapa en bra värme därinne. Tillflödet av syre behövs och regleras med ventiler och även med luckorna. Ha inte öppet för mycket för då brinner det ut för snabbt utan anpassa.

Efterarbete.

Bagarstugan lämnas alltid i ett fint skick inför nästa bak. Utrustning finns i städavdelningen.

Det innebär att den sopas på både bänkar och golv. Mjölvagnar rullas undan och det sopas under saker. Golvet våttorkas vid behov.

Betalning av uppgjord avgift

Erlägg avgiften genom att swisha till föreningens konto 123-3872561, betala in på bankgiro 263-0671 eller be oss skicka faktura. Ange alltid ”hyra bak” samt namn.

Alternativ

Pris utan medlemsrabatt

1

400:-

2

500:-

3

600:-

4

700:-

5

1 200:-

6

2 200:-

7

2 900:-

2021. Medlemsavgift är 150:- per familj eller 100:- per person. Vi ser gärna fler medlemmar i vår förening och är glada om ni vill stödja oss med medlemskap.

Medlemsrabatten för medlem som hyr är samma som medlemsavgiften.

Ställ frågor kring vårt upplägg. Vi kan göra justeringar för att göra er bakupplevelse till den bästa.

Varmt välkomna till Långhed.