Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Långheds bygdeförening på nationell träff på Gotland

Långheds bygdeförening har deltagit vid Bygdegårdarnas riksförbunds nationella träff på Gotland.

Detta är en läsartext.

Att bli utsedd till Årets bygdegårdsförening är stort men att glädjas tillsammans med andra är ännu större.

I samband med Bygdegårdarnas riksförbunds nationella träff 2023 på Gotland blev det stor uppmärksamhet kring Långheds bygdeförening som finns i Gävleborgs läns distrikt. I somras kontaktades Långheds bygdeförening av styrelsen för Bygdegårdarnas riksförbund och fick då beskedet att de utsetts till Årets bygdegårdsförening 2023. Glädjen gick inte att ta miste på då liksom nu fast nu var det hela Sverige som uppmärksammade och firade.

Föreningens representanter kassör Birgitta Froms Andersson, projektledare Frida Cronsioe, köksansvarig personal Mayyada Bhlasal och ordförande Margareta Englund tog möjligheten att delta i konferensen och samtidigt besöka ön Gotland.

Annons

Långheds bygdegård har utnämnts till Årets bygdegårdsförening 2023 och fick i september motta detta vackra diplom som nu får en central plats inne i bygdegården.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Programmet bjöd på föreläsningar som berörde mycket kring arrangemang och om hur dessa kan göras mer tillgängliga, hur de marknadsförs och hur föreningen kan jobba än mer med värdskap. Ljud och ljus är viktiga komponenter för lyckade arrangemang och nu ska Långheds bygdeförening ta emot hjälp från riksförbundet. Målet är än bättre biokvällar och tillgänglighet för alla med ljudslinga.

Ordförande för Bygdegårdarnas riksförbund, Per Lodenius var den som hälsade alla deltagare från alla distrikten i landet, drygt 120 deltagare, välkomna till Visby. Per planerar nu att komma på julmarknaden i Långhed, lördagen den 2 december.

Med på den nationella träffen i Visby var Frida Cronsioe, Birgitta Froms Andersson, Mayyada Bhlasal och Margareta Englund.
Öppna bild i helskärmsläge

Givetvis berättade föreningen om sin verksamhet och bjöd in publiken till Hälsingland och Långhed. I samband med att en vacker tavla överlämnades till Frida, Birgitta, Mayyada och Margareta som representerade föreningen så kunde föreningen berätta och visa genom ett bildspel. Det berättades om den kraftfulla Hässjaån, nykterhetslogen Fortunatus som nu är bygdens bygdegård, de två ståtliga världsarvsgårdarna och de många vackra hälsingegårdarna samt om de många arrangemangen på bygdegården där möten mellan människor är det viktiga.

Annons

Annons

Det finns 1464 bygdegårdar utspridda i landet. Besök dem och ta vara på din hembygd.
Öppna bild i helskärmsläge

För att fira denna utnämning och även att föreningen utsetts till Årets X-ing i Gävleborg planeras nu en träff i höst där de samarbetande föreningarna, Arabiska, Somaliska, Eritreanska och Colombianska föreningen medverkar. Under våren planerar föreningen en medlemsfest.

Margareta Englund

Annons

Annons

Till toppen av sidan