Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Eporna gav julstämning i Långhed

Strax före jul bjöd ungdomssektionen, inom Långheds bygdeförening, in till epa hjul-kul. Det var två ungdomar inom föreningen som kom på idén att starta aktiviteten epa hjul-kul och nu är tanken att fortsätta med det under 2024.

Detta är en läsartext.

Epaägare bjöds in att ställa ut sin julpyntade bil och besökare kom och röstade. Det blev fem bilar med förare som kom och hade en trevlig dag på bygdegården. De kom från Bollnäs, Alfta, Edsbyn och Långhed. Två av eporna erbjöd besökarna en kulturrundtur i Långhed för en tjuga. Denna rundtur uppskattades av de som tog den chansen.

Epa hjul-kul i Långhed skapade en mysig känsla och gemenskap.
Öppna bild i helskärmsläge

Café Långhed höll öppet i samband med arrangemanget. Öppet hade även loppisen tvärs över gatan, Långheds loppis och retro, så det kom många besökare som tittade och myste runt elden och bilarna.

Annons

Vinstpotten bestod av anmälningsavgiften plus donationer som de röstande lämnat. Totala prissumman blev hela 1 200 kronor.

Annons

När det var dags för att räkna samman rösterna och berätta om resultatet så bjöds förare plus medresenär in i bygdegården och föreningen bjöd på pizza bakad av Mayyada.

Maja välkomnar epa-ägare och besökare till en spännande dag.
Öppna bild i helskärmsläge

Ett flertal föräldrar och andra nyfikna följde med in ville se och höra. Alla fick först lyssna till en kort genomgång av bygdeföreningens pågående projekt: Kulturarv längs Hässjaån. Projektledaren Frida Cronsioe berättade om bakgrund, historia, nuläget och bjöd in alla till kommande aktiviteter. Projektet pågår ett år till och har många idéer och planer utifrån syfte och mål. Att nå ungdomar och elever är viktiga inslag för att öka kunskapen om bland annat de två världsarvsgårdarna, Hässjaån och dess många vattenverk. Att sprida kunskap och skapa intresse kring vår historia är i ropet nu mycket tackvare SVT:s satsning på serien: Historien om Sverige. Att då öka kunskapen om den mer lokala samhällsutvecklingen och dess historia arbetar projektet i Långhed med.

Nu var det dags att kora vinnaren och Maja Bohman samt Lo Olsson hade ett resultat att berätta.

Vilken julig känsla denna bil har. Det är tur att den bara kör sakta så julgranen håller.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Vinnare är… Ekipage nummer 2 med föraren Edvin Hågensen!

Alla gratulerade Edvin till juligaste epan 2023. Edvin hade verkligen jobbat på att skapa julkänsla både inuti, utanpå och ovanpå. Stort grattis!

Samtidigt som vi tackar deltagarna och besökarna vill vi tacka Maja och Lo som drar i trådarna kring ungdomsverksamhet. Avslutningsvis önskar vi varandra ett gott nytt 2024.

Margareta Englund

Annons

Annons

Till toppen av sidan