Långheds nyhetsbrev Oktober 2022, version 2

Långheds nyhetsbrev Oktober 2022, version 2
image306.png
image328.png
image312
image310
image318
image316
image320
image318
image320
 

Långheds Nyhetsbrev

 

Nyhetsbrev oktober 2022.

Här kommer nu ett nytt nyhetsbrev till er alla då vi haft lite problem med att texten blivit suddig vid utskick. Nu hoppas vi att detta blir mer lättläst.

Sedan sist:

Ons 31 augusti hade vi HÖSTFIX. Många var med och vi fick mycket gjort. Vi  byggde upp alla marknadsstånd och vi stornjöt av godisregn för alla vuxna barn! Direkt efter marknaden revs allt galant!

Lör 3 september var det HÖSTMARKNAD.  En mycket lyckad marknad med mycket folk som handlade, åt och fikade, träffade Hälge och hans vänner och stannade kvar för att umgås. Många volontärer gjorde marknaden möjlig - tack till er alla!

Tis 6 sept. Vilken härlig dag med glada och intresserade ungdomar från högstadiet i Edsbyn. Läs mer i projektledare Lennart Holms beskrivning samt i Läsartext i Ljusnan.

Lör 10 september firade vi Kulturarvsdagen med att servera Hälsingeostkaka på traditionellt vis. Samma dag höll Karl-Erik Johansson i en presentation om Vattenkraft längs Hässjaån. 

Ons 14 september som var onsdagen i Friskvårdsveckan så arrangerade vi Kulturpromenad.

Aktiviteten inleddes med en guidad promenad i Långhed som sedan avslutades med en härlig frukost för ett gäng glada besökare som anmält sig

Lörd 17 sept. Gästades vi av KG Malm och Mika Olavi som musicerade under temat: Dan Anderssons humoristiska sida. Besökarna inledde med härligt frasiga kolbullar och kaffe!        

                                                                                                                 

På gång:

Lördag och söndag 15 -16 oktober. SKAPARTING. Mer info på Vuxenskolans hemsida. Sök på: skaparting vuxenskola. Än finns det några platser kvar så passa på att anmäla dig!

Söndag 23 oktober kl 19. En fantastisk musikkväll med haitiska trummor och nordisk vind. ”Sanba Zao”, Adjamile, Woulele, Sten, Robin, Henrik och Sofia tar oss med på en annorlunda konsert. 200 kronor inklusive fika i pausen. Boka din plats med Ulla Mortimer 0730 - 419041.

Lördag 29 oktober kl 16. Kultur och demokrativecka med filmvisning. Vi kommer att visa några filmer och bilder från Långhed från förr i tiden. Kom gärna innan och fika så drar filmen igång kl 16.00

Lördag 26 november. Långhedsbördiga Kristine West gästar oss och vi bjuder till! Mer info kommer.

VARJE LÖRDAG. Öppet kl 11 - 16 . 11 - 16 fika, lunch 11 - 14. Hela hösten fram till jul. Mayyada Bhlashal är åter i arbete efter en härlig resa till Libanon och nu laddad för matlagning hos oss. Under hösten kommer hon att laga mat och samarbeta med många handledare i bygdeföreningen.

VARJE ONSDAG kl 9. Friskvårdspromenad med kulturinslag. Vi går en runda och umgås. Kom bara!   

Lördag 3 december. Julmarknad kl 10 - 15. Vi planerar för fullt. Klart med tomten som har lovat att komma liksom häst och vagn som kommer erbjuda mysiga turer.  Knallarna bokar bord hos oss och grötens ris är skördad och glöggen beställd. Vill du sälja så hör av dig till Carina Rosén 0709-407587.

Lördag 10 december. Fest för volontärerna i föreningen. Inbjudan kommer med information men pricka in datumet i kalendern och utgå från att festen startar kl 17 och att vi bjuder på mat.

Bokning av bygdegården eller bagarstuga med all inclusive, möte med fika eller något annat. Kontakta Pär eller Margareta, se nedan, så hjälper vi dig att skapa något trevligt i våra fina lokaler. Mer info på hemsidan.

Andelslotteriet. Grattis nr 56 till 4 000:- ! Alltid dragning den 15 i varje månad.
Var med du också! Kontakta Kerstin Forsberg 0703-672753

Styrelsen 2022. Välkommen att kontakta ngn av oss! 

Margareta Englund ordf, Birgitta Froms Andersson kassör, Pär Hisved sekr, Mona Öhman, Agnetha Hansgårdh, Ulla Mortimer och Hillevi Lind. Suppl: Tapio Aihonen och Anna Linder.

Långheds Bygdeförening
www.langhed.se


Besöksadress
Långhed 611
82292 Alfta

Kontaktuppgifter
bygde@langhed.se 

Boka bygdegården
bokning@langhed.se
073-6494114

Bankgiro:263-067

 

Ser nyhetsbrevet konstigt ut.

Läs det på vår hemsida istället. Ni hittar alla våra gamla nyhetsbrev här

https://langhed.se/index.php/component/acymailing/archive/listid-1-bygdefoereningens-nyhetsbrev

image332