Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
En ungdomens dag i Långhed

Långheds bygdeförening ville fira att det är höstlov och skapade en aktivitetsdag med lite av varje för skolungdomar i kommunen.

Detta är en läsartext.

Vi bjöd in till kolbullekurs och många var både intresserade att lära och hungriga. Två av föreningens sommarjobbare under sommaren 2023, Maja Bohman och Lo Olsson var på plats och visade hur en kolbulle ska gräddas. De mer erfarna kolbullegräddarna Håkan och Hans, som lärt upp Maja och Lo, kan nu med stolthet luta sig tillbaka.

Maja och Lo bjöd på frasiga kolbullar med lingonsylt. Mums.  Foto: Margareta Englund
Öppna bild i helskärmsläge

Det var en riktigt snöig onsdag mitt i vecka 44 som dagen för kolbullegräddning och andra ungdomsaktiviteter arrangerades. Inne i stora salen riggades det för premiär med Långheds filmklubb. När det var dags att dra igång så överrumplades scenen av Halloween filurer. En läskig björn, en skiiiikfigur och en ilsken gul läbbig figur fick motas av scenen så filmen kunde starta. Besökarna var många vilket gladde föreningen som bjöd på nypoppade popcorn från den stora popcornmaskinen. Långheds bygdeförening har nu licens hos Swedish films och kan visa deras filmer för klubbmedlemmar. Genom Facebookgruppen, Långheds filmklubb, kommer information att delas om vad som är på gång.

Annons

Annons

Filmen rullar i en mörklagd bygdegård för medlemmar i Långheds nystartade Filmklubb.  Foto: Margareta Englund
Öppna bild i helskärmsläge

Maja och Lo kunde berätta, för några ur styrelsen som var med denna dag, om deras resa till Stockholm med Bygdegårdarnas riksförbunds ungdomssektion. En träff över helgen som inkluderade besök på Paniq-room som innebar tuffa utmaningar, huvudkontoret för riksorganisationen där grupparbete tog vid men även sen ett lustfyllt besök på Gröna Lund. De berättade om givande dagar som inspirerade väldigt mycket. Idéerna tar föreningen vidare tillsammans med ungdomarna och redan nu planeras för: ”Epa-hjul-kul”. Lördagen den 16 december så händer det – då blir det premiär för ”Epa-hjul-kul” i Långhed. Håll utkik på SoMe och annons i Ljusnan om detta.

Förutom att det blev en fin ungdomsdag i Långhed var det många som ville äta ”kolbulle i snöskrud” som dagen döptes till. Dessutom var det snickare som jobbade i tornet på bygdegården och även dem lät sig väl smaka. Tornet… bara det inspirerade Maja och Lo som kom med många ny inspel på vad en bygdeförening kan arrangera.

Hmmm… Tornet… varför inte titta på stjärnorna därifrån, sa de i kör!

Margareta Englund

Läskiga varelser, men snälla, överrumplade på scenen och fick mottas bort.  Ett inslag i ”Vi skrämmer Sverige” som Bygdegårdarnas riksförbund arrangerar.  Foto: Anita Holm
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Kolbullerkurs i Långhed ger mersmak. 
Foto: Margareta Englund
Öppna bild i helskärmsläge
En frasig kolbulle är riktigt gott säger Johan Hellenäs och hans två barn, Freja och Lycke, från Stockholm som njöt av kolbullar och film.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Annons

Till toppen av sidan